عضو فراکسیون زنان مجلس؛ طرح ممنوعیت کودک همسری در مجلس رای نیاورد
خبرگزاری هرانا – معضلات کودکبیوهها و کودکانی که در بچگی و سنین پایین مادر یا پدر شدهاند بر هیچکس پوشیده نیست و به جهت آثار مخرب آن هم برای خود کودک و هم برای جامعه همواره مورد توجه کارشناسان حقوقدانان و نمایندگان مجلس بوده است اما با وجود هشدارهای زیاد در مورد تبعات کودک همسری این پدپده همچنان در جامعه صورت گرفته و کودکان زیادی قربانی اینگونه ازدواجها میشوند. طیبه سیاوشی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمیسیون حقوقی قضایی مجلس به طرح ممنوعیت کودک-همسری رای نداد، خبر از رد این طرح داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از عصر ایران، طیبه سیاوشی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از رد طرح ممنوعیت کودک-همسری در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس خبر داد.
خانم سیاوشی گفت که منتظریم گزارش عدم رای به مجلس بیاید تا ببینیم چه کار باید بکنیم. پیش از این طرح مذکور در جریان بررسی در صحن علنی قرار داشت و یک فوریت ممنوعیت عقد دختران زیر ۱۳ سال نیز تصویب شده بود.
وی در ادامه گفت: “آمار ازدواج زیر ۹ سال بیش از ۳۰۰ نفر و آمار ازدواج زیر ۱۳ یا ۱۴ سال در دختران ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار نفر اعلام شده است که یکی از تبعات منفی این گونه ازدواج ها شکل نگرفتن فیزیولوژی زن هنگام بارداری است. طرح «افزایش حداقل سن ازدواج» که به «کودکهمسری» معروف شده طرحی است که برای «جلوگیری از ازدواج کودکان» توسط فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی تدوین شده بود و اکثریت موافقان آن را فعالین مدنی تشکیل میدادند، اما این طرح نتوانست موافقت کمیسیون قضایی مجلس را جلب کند.
از سوی دیگر یحیی کمالیپور عضو هیات رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی گفت یکی از دلایل رد این طرح «مخالفت مراجع» بوده است.
پیشتر طیبه سیاوشی با اشاره به روند تصویب این طرح گفته بود که طرح مقابله با کودک همسری با کمک و حمایت نمایندگان مرد با توجه به اینکه آسیبهای این مساله را کاملا درک کرده بودند، به تصویب رسید و هم اکنون این طرح در دستور کار کمیسیون امور حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد. این طرح که با قید یک فوریت در مهرماه ۹۶ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. اما با وجودی در صحن مجلس رای آورد، در مسیر در صحبتهای اولیه با شورای نگهبان هم به نتیجه نرسیدهایم.
ازدواج کودکان یا کودکهمسری در ایران در سالهای اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک میگویند این پدیده در آینده بر سلامت خانوادههای ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج میکنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسیترین و انسانیترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیبهای جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبرانناپذیری را بر روی زندگی دختران بهویژه بارداریهای زیر ۱۸ سال، مرگومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیبهایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر