»محمود امیری مقدم»، مدیر و سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران میگوید: نمیتوانیم موردی از مادههای اعلامیه جهانی حقوق بشر را پیدا کنیم که در ایران نقض نشده باشد و این امر ۴۰ سال است که ادامه دارد.
محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران در گفتوگو با صدای آمریکا گفت: نقص حقوق بشر در جمهوری اسلامی از همان روزهای ابتدایی پس از انقلاب با تشکیل دادگاههای انقلاب و اعدام سران حکومت شاهنشاهی در محاکمات کوتاه و بدون حضور وکیل آغاز شد.
آقای امیریمقدم گفت: سیستم قضایی ایران یک سیستم سیاسی برای حفظ مصلحت نظام است، سیستمی که قرار بود عدالت را در کشور برقرار کند اما چنین اتفاقی صورت نگرفت. در قانون اساسی ایران قوه قضائیه قرار بود مستقل باشد اما رئیس آن توسط فرد شماره یک جمهوری اسلامی تایین میشود. دادگاههای انقلاب بدون شفافیت و قضات آن بر اساس وفاداری آنها به نظام تعیین شدهاند. از سوی دیگر در همان ماههای اول پس از انقلاب اقلیتهای مذهبی، اقلیتهای قومی و زنان مورد تبعیض قرار گرفتند که تا امروز نیز ادامه دارد.
به گفته محمود امیریمقدم، ایران در راس کشورهایی است که به آزادی بیان احترام نمیگذارد. همچنین سرکوب جامعه مدنی، روزنامه نگاران و وکلا که در سال اخیر شدت بیشتری به خود گرفته است همچنان ادامه دارد.
مدیر سازمان حقوق بشر ایران میگوید به دلیل عدم شفافیت در سیستم قضایی و محرمانه بودن احکام، آمار دقیقی از اعدامهای صورت گرفته در ایران نیست، اما ایران در طول ۴۰ سال گذشته از بزرگترین کشورهای اعدام کننده در دنیا بوده و طبق آمار این سازمان، در دهه چهارم حیات جمهوری اسلامی حدود هفت هزار نفر در ایران اعدام شدند.
هفته پیش مایک پمپئو در توئیتر خود به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی با اشاره به آنچه «بدعهدی انقلابیون ایران» نسبت به وعده های خود نامید، نوشت: «آیت الله خمینی در سال ۱۹۷۹ وعده خوشبختی در آینده را به مردم ایران فروخت، چهل سال بعد، رژیم فاسد ایران، جز عهدی شکسته، چیزی برای ارائه ندارد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر