۱۳۹۸ تیر ۳, دوشنبه

کودک همسری؛ با پیگیری های قضایی از ازدواج دختربچه ۱۰ ساله در سیرجان جلوگیری شد

با مداخله دادستانی و فرمانداری شهرستان سیرجان، از ازدواج دختربچه ۱۰ ساله با پسر ۲۳ ساله ممانعت به عمل آمد. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران‌ناپذیری را بر روی زندگی دختران به‌ویژه بارداری‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ومیر مادران، افسردگی، و بعضا اقدام به خودکشی در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از برنا، پس از پیگیری‌های انجام شده توسط فرماندار و دادستانی سیرجان، ازدواج دختر ۱۰ ساله با پسر ۲۳ ساله متوقف شد.
فرماندار سیرجان با مختومه اعلام کردن موضوع ازدواج این کودک خردسال، گفت: “طی پیگیری های انجام شده، مشخص شد که موضوع ازدواج دختر ۱۰ ساله در مرحله آزمایش بوده و به تشکیل پرونده نرسیده است. شخصا با سردفتر این دفترخانه ثبت ازدواج صحبت کردم و قرار شد هیچ اقدام دیگری انجام نشود و این برگه هم از دختر و پسر گرفته می‌شود، دادستانی هم ورود کرد و موضوع ازدواج این دو نفر به طور کل منتفی شد”.
وی ادامه داد: “دلایل زیادی برای ازدواج دختران در سن پایین وجود دارد، یکی از این دلایل تعداد زیاد فرزندان دختر یک خانواده بوده که به دلیل فقر مجبور به قبول کردن ازدواج دختر در سن پایین می شوند، هر چند که از چرایی ازدواج این دو نفر اطلاعی ندارم”.
 محمد محمودآبادی اعلام کرد: “قانونا دفاتر ازدواج، حق ثبت ازدواج زیر سن ۱۳ سال را ندارند و قرار شد که دفتر خانه همه مدارک را به خانواده پس دهد
”.
فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز درباره این موضوع، گفت: “ازدواج دختر زیر ۱۳ سال صرفا نیازمند اجازه پدر ندارد بلکه باید دادگاه و دادستانی به این موضوع ورود کرده و و باید احراز شرایط شود. ازدواج دختر بچه باید از نظر بلوغ عقلی و جسمی توسط پزشکی قانونی تایید شود و دفتر ثبت ازدواج به شرط اجازه دادگاه باید صیغه عقد را بخواند”.

لازم به یادآوری است که مدتی پیش علی کاظمی، مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به ازدواج ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار کودک در یک سال، گفت که این‌ها به طور رسمی ازدواج کرده‌اند، اما مشکل عمده ما افرادی هستند که خارج از فرآیند رسمی ازدواج می‌کنند. از سوی دیگر ازدواج مردان سن بالا با دختران کم سن و سال کودک آزاری محسوب می‌شود. دی ماه امسال کمیسیون حقوقی قضایی مجلس طرح ممنوعیت کودک-همسری را رد کرد. علاوه بر صدمات شدید جسمی و روحی یکی دیگر از عواقب ازدواج کودکان مواجه شدن با پدیده طلاق در این سنین است.

ازدواج کودکان یا کودک همسری در ایران در سال‌های اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک می‌گویند این پدیده در آینده بر سلامت خانواده‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج می‌کنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ  کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسی‌ترین و انسانی‌ترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران‌ناپذیری را بر روی زندگی دختران به‌ویژه بارداری‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ومیر مادران، افسردگی، و بعضا اقدام به خودکشی در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.

بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر ۱۹ سال در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و ۷۶۰ مورد از این طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌هایی است که سن زوجین کمتر از ۱۵ سال است.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خشونت خانگی؛ افزایش ۱۵ برابری همسرآزاری و ۸ برابری کودک آزاری در مشهد

رئیس اداره بهزیستی مشهد با اشاره به اینکه در چهار ماهه ایام شیوع کرونا، کوک آزاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۸ برابر افزایش داشته ...