۱۳۹۸ فروردین ۷, چهارشنبه

به مناسبت زادروز آتنا دائمی فعال مدنی محبوس در زندان اوین

امروز چهارشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۸ زادروز «آتنا (فاطمه) دائمی خشکنودهانی» فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین است.
آتنا دائمی متولد هفتم فروردین ۱۳۶۷ زاده تهران در حالی در زندان به سی و یک سالگی ورود می‌کند که به دلیل دفاع از حقوق زنان و کودکان ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ بازداشت شد و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی به‌سر برد. وی در تاریخ ۲۸ دی‌ماه ۱۳۹۳ پس از پایان بازجویی‌ها به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
او روز دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ و پس از ۱۶ ماه بازداشت موقت با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد و پس از صدور حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر، در آذر ۹۵ با هجوم ماموران امنیتی به منزل پدری‌اش، مجددا بازداشت شد.


آتنا از زمان بازداشت و انتقال به زندان اوین تاکنون محروم از مرخصی و درمان، دوره محکومیت خود را سپری می‌کند.
او به دلیل فعالیت‌هایش با اتهامات زیادی مواجه شد، فعالیت‌هایی از قبیل شرکت در تجمع در دفاع و حمایت از کودکان کوبانی و شنگال و حضور در تجمعاتی علیه احکام اعدام مانند تجمع اعتراضی برای اعدام ریحانه جباری و مخالفت با صدور احکام اعدام و حتی برگزاری کلاس‌های آموزشی نقاشی یا نمایشگاه‌های نقاشی برای کودکان کار و خیابان، نیز جزو فعالیت‌های او به شمار می‌رفت. کارهایی که جرم تلقی شدند.
اتهامات این فعال مدنی، “اجتماع و تبانی بر ضد نظام برای تجمع کوبانی و تجمعاتی برای اعدام مانند تجمع اعتراضی برای اعدام ریحانه جباری و…”، “تبلیغ علیه نظام”، “مخالفت با حجاب اجباری” و “مخالفت با اعدام”، “اختفای ادله جرم برای رهایی متهم علی نوری” عنوان شده‌بود.
یکی دیگر از اتهامات خانم دائمی “توهین به رهبری و مقدسات به دلیل گوش دادن به آهنگ‌های شاهین نجفی”، و به دلیل علاقه شخصی‌اش به ترانه‌های شاهین نجفی، بود که در بخشی از اتهامات انتصابی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «مقیسه» به وی ابلاغ شده‌بود.
آتنا دائمی همینطور در فیس‌بوک خود مطالبی انتقادی می‌نوشت. صفحه فیس‌بوک او بعدتر توسط نهادهای امنیتی با یافتن رمز عبور مسدود شد.
این زندانی پس از چندین بار به تعویق افتادن جلسه دادگاه نهایتا در تاریخ ٢٣ اسفندماه ٩٣، در دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با حضور وکیل خود و دیگر متهمین این پرونده مورد محاکمه قرار گرفت. وی به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز، به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به ۱۴ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر و با اعمال ماده ۱۳۴ به ۵ سال حبس کاهش یافت.
روز جاری، چهارشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۸ شماری از فعالان مدنی و همینطور شهروندان از سراسر جهان زادروز آتنا دائمی را در شبکه‌های اجتماعی تبریک گفتند.
علیرضا اعظمی، فعال حقوق بشر نوشته‌است: «در میان این همه اخبار وحشتناک و دل‌مردگی ها، تو و لبخندت را که نوید آزادی می‌دهد را فراموش نخواهم کرد. تولدت مبارک دخترِ در بندِ سربلند…»
بهروز جاوید، فعال حقوق بشر نیز تولد آتنا دایمی را تبریک گفته و نوشته: «تولد این فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی را به تمام انسانهای با وجدان و آزادی خواه جهان تبریک می‌گویم».
مصطفی عزیزی، نویسنده و تهیه‌کنندهٔ و برنامه‌ساز تلویزیونی مقیم کانادا نیز با بازنشر یک مطلب گفته: «تولد در زندان شاید برای زندانی چندان رنج‌آور نباشد، اما برای خانواده زندانیان قطعا بسیار دردناک است».
کاربر دیگری به نام آتیش نوشته‌است: «اگر امثال آتنا دائمی و بقیه فعالین مدنی و زندانیان سیاسی عقیدتی که بدون خشونت و با شجاعت در برابر بی عدالتی ایستادند نبودند، امروز مسئولین جمهوری اسلامی مجبور به پاسخگویی نبودند. تولدت مبارک دختر شجاع و ممنون از خانواده صبور و همراهت».
فعالان عفو بین‌الملل نیز از سراسر جهان از آتنا دائمی به خاطر ایستادگی‌اش برای حقوق بشر قدردانی کرده‌اند. آن‌ها گفته‌اند: «بیایید همراه هم تولد آتنا را تبریک بگوییم. امروز روز تولد آتنا است. ما امروز و هر روز کنار او می‌ایستیم، تا زمانی که آزاد شود».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خشونت خانگی؛ افزایش ۱۵ برابری همسرآزاری و ۸ برابری کودک آزاری در مشهد

رئیس اداره بهزیستی مشهد با اشاره به اینکه در چهار ماهه ایام شیوع کرونا، کوک آزاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۸ برابر افزایش داشته ...