۱۳۹۷ مهر ۲۸, شنبه

عبدالرضا قنبری جهت تحمل ادامه حبس بازداشت شد

فزایش محکومیت به ۱۵ سال؛ عبدالرضا قنبری جهت تحمل ادامه حبس بازداشت شد

عبدالرضا قنبری معلم و زندانی سیاسی سابق که در اسفندماه ۹۴ پس از تحمل بیش از ۶ سال از حکم ۱۰ساله خود و در پی تغییر قوانین و قبول اعاده دادرسی با توقف اجرای حکم آزاد شده بود، روز شنبه در پی مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل ادامه حبس خود به بند ۸ زندان اوین منتقل شده است. نزدیکان آقای قنبری می گویند پس از بررسیمجدد پرونده توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در شهریورماه ۹۶ حکم سابق وی نه تنها کاهش نیافته است بلکه به ۱۵ سال حبس افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۱ مهرماه ۹۷ عبدالرضا قنبری، زندانی سیاسی سابق زندان رجایی شهر کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۸ زندان اوین منتقل شده است.

نکته هایی که باید زنان بدانن و به ان عمل کنند


نکته هایی  که باید  زنان بدانند و به ان  عمل کنند
یک زن باید:

به خودت احترام بگذار.
از سلامت جسمی و رفاه احساسی خود محافظت کنیداحترام را از دیگران تقاضاکنید و در صورت نیاز،روی پای خودتان بایستیدمستقل باشید و  احترام به دیگران را داشته باشید.

خودت را باور داشته باش
تمرکز خود را روی اطرافیانی که از شما حمایت می کنند بگذارید.و این درس را ازوینی پیف به خاطر بسپاریدشما باهوش تر از انچه که باور دارید،قوی تر از انچهکه به نظر می رسید و دقیق تر از انچه که فکر می کنید هستید.

جوان ایرانی در تونل وحشت اینده

این روزها از زمین و زمان خبر بد میرسد همیشه خبرهای بد زودتر از تمام خبرهای خوبجامعه را درگیر میکند . تقریبا تمام پنجره هایی که میتواند امید را به جامعه تزریق کند بسته شده است و وقتی جوانان به فردا نگاه میکنند افق روشنی را نمیبینند. 
مشکلات عدیده اقتصادی- بیکاری- و مشکلات ارزی باعث شده تا جوانان با خود فکر کنند چگونه میتوانند زندگی اینده خود را بسازند.
در سالهای اخیر جوانان با کمک خانواده های خود زندگی ساده ای را اغاز میکردند اما امروز به دلیل تغییر در سبک  زندگی و بالا رفتن توقعات و مشکلات اقتصادی جوانان نمیتوانند زندگی خود را بسازند و اگر هم توانسته اند از خان ازدواج بگذرند با مشکلات بیشماری روبه رو میشوند که یکی از انها رفتن زیر بار قرض است البته ازدواج مقدماتی هم دارد که شامل رفتن به سربازی  پیدا کردن کار- حقوق مناسب و ... که همه اینها باعث میشود جوانان سعی کنند به این زودیها زندگی مشترک را تجربه نکنند.

۱۳۹۷ مهر ۲۷, جمعه

بازداشت تعدادی از روحانیون اهل سنت در هرمزگان

خبرگزاری هرانا – نیروهای امنیتی، به حوزه علمیه قلمویی اهل سنت شهرستان سیریک مراجعه کرده و پس از محاصره آن سه تن از علمای بلوچ این حوزه دینی را بازداشت نمودند. روز گذشته تعداد ۱۴ تن از نیروهای وابسته به بسیج محلی و مرزبانی در این منطقه توسط یک گروه مسلح اپوزیسیون بلوچستان ربوده شدند، گمان می رود بازداشت های امروز در واکنش به واقعه روز گذشته صورت گرفته باشد.

سه زندانی در اصفهان و مراغه اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – دو زندانی که با اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند در زندانهای نجف آباد و زندان مرکزی اصفهان اعدام شدند. یک زندانی دیگر نیز با اتهام قتل در زندان مراغه اعدام شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز سه‌شنبه ۲۴ مهر ماه، حکم اعدام دو زندانی در دو زندان مختلف شهر اصفهان به اجرا درآمد.
اولین زندانی که هویتش “مولود شاه‌حسینی” ۲۹ ساله اهل دیواندره احراز شده، در زندان نجف آباد اصفهان اعدام شد.

۱۳۹۷ مهر ۲۵, چهارشنبه

ورود گزینشی زنان به استادیوم برای جلب رضایت فیفا/ دادستان کل کشور؛ با ادامه حضور زنان در ورزشگاه برخورد می‌کنیم


خبرگزاری هرانا – پس از فشارهای رئیس جهانی فدراسیون فوتبال برای حضور زنان در استادیوم‌های ایران، تعدادی از زنان که به صورت گزینشی و از میان خانواده بازیکنان فوتبال و مسئولان فدراسیون فوتبال بودند، موفق شدند روز گذشته به عنوان تماشاگر،

صدور احکام حبس برای زنان معترض بازداشت شده در مردادماه

خبرگزاری هرانا – قوه‌ قضاییه برای زنان بازداشت شده در اعتراضات مردادماه حکم‌هایی از ۶ ماه تا یک سال زندان صادر کرده است. خانواده بازداشت شدگان مردادماه امسال در مقابل تئاتر شهر تهران اعلام کردند که به تازگی حکم ۶ ماه تا یکسال محکومیت فرزندانشان را دریافت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدای آمریکا، اعتراضات سراسری مردادماه ۹۷ در شهرهای مختلف ایران در رابطه با گرانی و تورم شکل گرفت و زنان هم در این اعتراضات حضور داشتند.
«یاسمن آریانی» ۲۳ ساله و «صبا کردافشاری» ۱۹ ساله از جمله زنان بازداشت شده هستند و مادر «صبا»‌ در یادداشتی از حکم یکساله دخترش خبر داده است.
«یاسمن آریانی» هم که پیش از دستگیری چندین بار با انتشار

۱۳۹۷ مهر ۲۱, شنبه

زنان نباید در قبال خشونت سکوت کنند

زنان نباید در قبال خشونت سکوت کنند
فرید براتی سده  با اشاره به اینکه براساس همین پژوهش خشونت جسمی سبک در زنان نزدیک به 4.2 درصد به شکل زیاد و خیلی زیاد برآورد شده است، گفت: میزان خشونت جسمی شدید که منجر به ضرب و جرح در زنان شده 1.4 درصد بوده است. همچین 9 درصد از زنان خشونت عاطفی را به شکل خیلی زیاد و زیاد تجربه کرده اند.
وی در ادامه با بیان اینکه خشونت کلامی، رقمی نزدیک به 7.9 درصد را میان زنان تهرانی نشان می‌دهد افزود: این پژوهش خشونت جنسی را نیز در حدود  5.4 درصد برآورد کرده است. همچنین خشونت کل، میان زنان تهرانی 5.5 درصد به شکل زیاد و خیلی زیاد اتفاق افتاده است.
این روان‌شناس با اشاره به اینکه خشونت جسمی در ایران به نسبت به بسیاری  از کشورها ارقام باالایی را نشان نمی دهد توضیح داد: پژوهش ها میزان خشونت کلامی در کشور ترکیه را  54 درصد، خشونت جسمی 30 درصد و خشونت جنسی را 6.3 درصد اعلام کرده اند. همچنین در پاکستان شیوع خشونت عاطفی 81.8  ، جسمی 56.3 و جنسی 53.4 درصد برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه در تهران شیوع خشونت بین 25 تا 40 درصد اعلام شده است تصریح کرد: براساس مطالعات اولیه خشونت عاطفی بین 50 تا 60 درصد در پایتخت رواج دارد. این درحالیست که در سوئیس یک پنجم زنان گزارش کرده اند که قربانی خشونت جسمی روانی در طول زندگی شده اند.
برخی از زنان فکر می کنند خشونت یک مساله عادی در زندگیشان است
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ، با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت در سال 2013 خشونت علیه زنان از سوی شرکای زندگی را حدود 30 درصد اعلام کرده است، افزود: این آمار نشان می دهد در کشور ما میزان خشونت چندان خیلی بالا نیست اما با این وجود روند رو به گسترش خشونت نگران کننده است. زنان ایرانی هنوز نمی دانند باید موارد خشونت را  به کجا گزارش کنند و ممکن است نگاه فرهگی و سنتی باعث شود آنان فکر کنند خشونت بخشی از زندگشان است که باید آن را تحمل کنند.
این روانشناس با تاکید بر اینکه این اعداد ارقام بالایی را نشان می دهند اظهار کرد: اگر این رقم در سطح کشور مبنا قرار بگیرد قطعا میزان بالاتری را در بسیاری از استان ها نشان خواهد داد. نباید فراموش کرد که تهران نمونه کاملی از کل کشور نیست، چراکه در تهران زنان نسبت به حق و حقوق خودشان آگاه ترند. همچنین رابطه زنان و مردان نیز به لحاظ سطح فرهنگی با خشونت کمتری همراه است. اما در همین شهر هم آماری که دیده می شود که کم نیست و برای کاهش آن باید کاری کرد.
براتی سده با اشاره به اینکه برخی از زنان فکر می کنند خشونت یک مساله عادی در زندگیشان است، افزود: این آسیب گریبانگیر بسیاری از زنان ایرانی است. بسیاری فکر می کنند خشونت تنها شامل آسیب‌های جسمی می شود درحالیکه انواع خشونت جسمی، عاطفی و کلامی و روانی نیز در این دسته بندی قرار می گیرند.
این روانشناس در ادامه با بیان اینکه آنچه در کشور ما بیشتر رواج دارد و به چشم می آید خشونت های شدید است، توضیح داد: انواع دیگری از خشونت وجود دارد که معمولا خیلی مورد توجه قرار نمی گیرد. برای مثال خشونت عاطفی و کلامی نیز به همان اندازه مضر هستند و باید آنها را هم در بحث خشونت در نظر گرفت.
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از اینکه گاهی خشونت های کلامی و عاطفی از جانب زنان پذیرفته شده است، تصریح کرد: نبود حمایت قانونی کارآمد یک سوی این ماجرا قرار دارد و پذیرش زنان نسبت به خشونت اعمال شده نیز، سوی دیگری از این ماجراست. گاهی زنان فکر کنند خشونت بخشی از زندگی است و به همین دلیل به دنبال مطرح کردن آن نیستند.
وی با تاکید بر اینکه زنان ایران معمولا زمانی برای طرح شکایت از خشونت به مراجع قانونی مراجعه می کنند که خشونت جسمی شدیدی نسبت به آنها اعمال شده باشد اضافه کرد: زنان گاهی خشونت های جسمی ملایم تر را بخشی از زندگی روزمره و سرنوشتشان می‌دانند.
این روان شناس انواع سرکوفت ها، تحقیرها، مقایسه کردن‌ها؛ تاکید بر نقایص، تمسخر و یا اهانت کردن را از جمله انواع مصادیق خشونت های کلامی دانست و افیزود: برای  واکنش مناسب در مقابل خشونت نمی‌توان یک نسخه واحد ارائه کرد. اگر کسی بخواهد نسخه ای بپیچد باید دقت کند ما در فرهنگی هستیم که در آن پذیرفته شده زنان باید در مقابل رفتارهای همسرشان سکوت کنند؛ چه این رفتارها درست باشد و چه نادرست  نباید به بیرون درز کنند.
زنان نباید در قبال خشونت سکوت کنند
براتی سده با اشاره به اینکه پذیرش خشونت، تقصیر زنان نیست و ریشه فرهنگی دارد، اضافه کرد: این اتفاق درست نیست و زنان باید خشونت را اعلام کنند و دستگاه های متولی که پیگیر خشونت هستد نیز باید به دنبال احقاق حقوق این زنان باشند. از سوی دیگر زنان در یک وضعیت متناقض قرار گرفته اند از یک طرف جنبه های فرهنگی باعث شده خیلی از زنان تمایل نداشته باشند زندگیشان از هم بپاشد به همین دلیل سطح بالایی از خشونت را تحمل می کنند اما از طرف دیگر شرایط روز و رسانه ها و فضای مجازی هم اعلام می کنند که آنان نباید سکوت کنند.
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: یکی از این دو قطب به آنها می گوید باز هم تحمل کن و زندگی خانوادگی را ادامه بده و سر دیگر هم  مدعی است که زن ها باید اعتراض کنند. این انتخاب هم از نظر روانشناسی آنها را به هم میریزد اما به نظر می رسد زنان باید کمک بخواهند و این کمک را از دستگاه های مربوطه مطالبه کنند.
براتی سده در خاتمه گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در قانون برنامه ششم حکمی وجود داردکه در آن دولت مکلف شده سامانه آسیب های اجتماعی و عوامل تعیین کننده آنها را مشخص کند، اظهار کرد: در حال حاضر سازمان بهزیستی در این راستا اقدام کرده و این سامانه آماده شده و به مرحله اجرا در آمده است. برای مثال بهزیستی مراکز مشاوره، خانه های امن، اورژانس اجتماعی و خط تلفن 1480 را برای کمک به زنان راه اندازی کرده است. مجموعه این تلاش ها نشان می‌دهد که زنان نباید در قبال خشونت سکوت کنند.
ایسنا

پروین بختیارنژاد، فعال حقوق زنان در سن ۵۶ سالگی درگذشت


پروین بختیار نژاد که سالیان دراز در زمینه حقوق زنان و به طور مشخص خشونت علیه زنان فعالیت مدنی و نوشتاری کرده بود، نیمه‌شب سه‌شنبه ۱۷ مهر در تهران درگذشت. او همسر رضا علیجانی فعال ملی مذهبی بود.
کنشگر حقوق زنان و جامعه مدنی، روزنامه‌نگار و هم‌زمان همسر یک فعال و زندانی سیاسی بودن و در ایران زیستن کار سترگی است که پروین بختیارنژاد به خوبی از پس آن برآمد، در حالی که در دهه ۱۳۶۰ خودش نیز به همراه کودک یک‌ساله‌اش مدتی را در زندان گذراند.

۱۳۹۷ مهر ۱۸, چهارشنبه

نگاهی به وضعیت دانشجویی و حق تحصیل اقوام و ادیان در ایران


نگاهی به وضعیت دانشجویی و حق تحصیل اقوام و ادیان در ایران
سازمان حقوق بشر و دانشجویی نگرانی عمیقی از وضعیت نگران کننده ازادی عمل در جمهوری اسلامی ایران ایراز میکنند به ویژه در زمینه نقض ازادی بیان- ازای تشکل ها در محوطه های دانشگاهی و همچنین رویه هایی که برای مقامات دولتی این امکان را ایجاد کرده که به صورت خودسرانه دانشجویان را اخراج و یا از تحصیل محروم و مدرسین و اساتید اموزش عالی را به خاطر عقاید و یا فعالیتهای سیاسیشان از کار برکنار کنند. از سال 2009 بیش از ششصد د انشجو و چندین استاد دانشگاه بازداشت شده و قطعا بسیاری از انها به زندان افتاده اند. علاوه بر این صدها تن بخاطر فعالیتهای سیاسی خود از تحصیل محروم شده اند.

۱۳۹۷ مهر ۱۷, سه‌شنبه

درخواست ۷۵۰ فعال مدنی: کنشگران حقوق زنان را فورا آزاد کنید

خبرگزاری هرانا – کنشگران مدنی داخل و خارج ایران به افزایش فشار بر فعالان حقوق زنان اعتراض کرده و طی بیانیه‌‌ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط دستگیرشدگان این حوزه شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دویچه وله فارسی، بیش از ۷۵۰ نفر از کنشگران مدنی در داخل و خارج ایران بیانیه‌ای را امضا کرده و نسبت به دستگیری‌های اخیر فعالان زن اعتراض کرده و خواستار آزادی بازداشت‌شدگان شده‌اند.

محرومیت از ملاقات برای سه زندانی سیاسی در بند زنان زندان اوین

خبرگزاری هرانا – روز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه، مریم اکبری منفرد، گلرخ ایرایی و آتنا دائمی سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین با دستور شفاهی رئیس بند زنان این زندان به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده محروم شدند. دلیل این امر درگیری لفظی و شعار دادن توسط این زندانیان در سالن ملاقات عنوان شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم اکبری‌منفرد، گلرخ ایرایی و آتنا دائمی سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از روز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده محروم شدند.

۱۳۹۷ مهر ۱۴, شنبه

عضو شورای شهر تهران در پی اظهار نظر در خصوص حجاب اجباری به دادگاه احضار شد

خبرگزاری هرانا – ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، ری و تجریش گفت که ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان به خاطر یادداشت‌هایم در خصوص “انتخاب نوع پوشش حق زنان است” شکایت کرده و هم‌اکنون به دادگاه فرهنگ و رسانه احضار شده‌ام.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات لیلا میرغفاری برگزار شد

خبرگزاری هرانا – روز جاری، دادگاه رسیدگی به اتهامات خدیجه (لیلا) میرغفاری فعال مدنی در پرونده جدیدی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده برگزار شد. در این جلسه دادگاه اتهامات “توهین به رهبری” و “تمرد از دستور مامورین” به وی تفهیم شده است. خانم میرغفاری روز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه نیز در ارتباط با پرونده‌ای که در دادگاه مجتمع قضایی ارشاد به جزای نقدی محکوم شده بود بازداشت و روز بعد با قرار کفالت آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز جاری ۱۴ مهرماه ۹۷، دادگاه رسیدگی به اتهامات خدیجه (لیلا) میرغفاری فعال مدنی، در پرونده جدبدی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده به اتهامات “توهین به رهبری” و “تمرد از دستور مامورین” با حضور وکیل وی محمدحسین آقاسی برگزار شد.

افزایش شمار شهروندان بهایی بازداشت شده در شیراز

خبرگزاری هرانا – در ادامه پنج مورد بازداشت شهروندان بهایی که طی روزهای ۲۴ و ۲۵ شهریورماه سال جاری در شیراز رخ داده بود، ساعاتی پیش نیز نیلوفر حکیمی به عنوان ششمین شهروند بهایی توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۴ مهرماه ۹۷ نیلوفر حکیمی شهروند بهایی ساکن شیراز توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد.

خشونت خانگی؛ افزایش ۱۵ برابری همسرآزاری و ۸ برابری کودک آزاری در مشهد

رئیس اداره بهزیستی مشهد با اشاره به اینکه در چهار ماهه ایام شیوع کرونا، کوک آزاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۸ برابر افزایش داشته ...